Isegi kui te Bhutani kuningriiki nimepidi ei tea, siis kindlasti

miznodi

Administrator
Staff member
olete pilte näinud. Hiina, Tiibeti ja India vaheline merepiirita Lõuna-Aasia riik asub mõne eepilise Himaalaja mägede vahel ja maastik on üks enim pildistatud maailmas. Kuigi maastik on tõeliselt tähelepanuväärne, on enamikul inimestel raske riigi üksikuid tunnuseid loetleda. Selle kultuur, poliitika ja inimesed jäetakse peaaegu alati tähelepanuta, eelistades lopsakaid rohelisi mägesid, lumiseid tippe ja pimestavaid templeid.

See vanaisa töötas lapsehoidjana sel päeval, kui me Punakha lähedal väikeses külas jalutasime. Tundus, et tal oli meid nähes hea meel ja ta naeratas laialt, nii et märkasin, et paljud hambad olid puudu.

Bhutani koolides õpivad lapsed algusest peale inglise keelt ja neil on mitmekesine õppekava, mida ma poleks maarahvalt naiivselt oodanud. See tüdruk oli umbes 12-aastane ja tema töövihiku pealkiri on Me teame, kuidas veenduda, et Maa on oma teljel kallutatud.

Bhutan, tänu oma väga populaarsele neljandale kuningale

See mõõdab riigi edu väga erineval viisil kui enamik. Klassikalise majandusnäitaja, rahvamajanduse koguprodukti, asemel mõõdab Bhutan rahvuslikku koguõnne, et määrata kindlaks oma edusammud riigina. Edetabelit peast ei tea, aga isikliku kogemuse põhjal kujutan ette, et Bhutanil läheb väga-väga hästi.

Riigi kõrge õnnefaktor ei tähenda, et elu siin poleks raske. Mägiolud Bhutanis võivad olla andestamatud, eriti talvel. See vana talunik liikus aeglaselt ja müüs oma köögivilju Wangdiphodrangi lähedal elaval pühapäevasel turul. Hoolimata häbelikust käitumisest armastasid teda kõik teised turumüüjad ning kaubeldi puuviljade, juurviljade, seemnete, pähklite ja paprikatega pidevalt ja naerdi.

Bhutanis, budistlikus kuningriigis elab enam kui kolmveerand budistidest

Kuulus budistlik meister Padmasambhava olevat siin 8. sajandil mediteerinud kolm aastat, kolm kuud, kolm nädalat ja kolm ööd. Kõik Bhutani mungad peavad enne õpetajaks saamist läbima sama kolm aastat või kauem eraldatust, olles saanud üheksa-aastast akadeemilist koolitust kuni budistliku filosoofia magistritasemeni. Paljud alustavad treenimist väga noorelt; Siin siseneb noor munk oma garderoobi, et proovida mõnda asja Gangtey kloostri iga-aastase festivali jaoks.

See isa ja poeg töötasid kogu oma elu põldudel ning neil olid jäigad, kokku surutud käed ja kõver selg, mistõttu nad lõikuse vahel pikali heites oigasid. Meie siinviibimine Haa prefektuuris oli küpsenud rohke kõhunaeruga. Mõlemad mehed kannavad kummikut, mis on kinnitatud vööga, mida nimetatakse keraks, Bhutani rahvusrõivaks. Meie reisi viimasel päeval ostsin gho ja kandsin seda õhtusöögil meie giididega. See oli üllatavalt mugav ja sellel oli suurimad taskud, mida ma kunagi kohanud olen, kohalikud kutsuvad seda "maailma suurimaks taskuks". See konkreetne pilt oli minu lemmik kogu reisi vältel.

Back